Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hat új csúcstraffipax csípi fülön a gyorshajtókat Békés megyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. március 26. 07:00
Hat új csúcstraffipax csípi fülön a gyorshajtókat Békés megyében
Március 26-tól kezdve joghatással járó mérésekre számíthatunk szerte az országban
Változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP). Forrás: police.hu

Beélesítették az új traffipaxokat hazánkban. A VÉDA közúti intelligens kamerahálózat első 160 egységének tesztüzeme befejeződött, március 26-tól kezdve joghatással járó mérésekre számíthatunk szerte az országban. Békés megyében 6 – úgynevezett – változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) hivatott arra, hogy fülön csípje a gyorshajtókat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapjáról megtudtuk, az új traffipaxok üzemeltetése alapfunkciókkal indul, amelyek közül joghatással csak a közlekedők haladási sebességének mérése jár. Ugyanakkor az eszközök a sebesség-ellenőrzésen kívül a közlekedésrendészeti munkát is támogatják majd az automatikus rendszámfelismeréssel, a forgalomszámlálással és a torlódások észlelésével.

Várhatóan 2015 harmadik negyedévében jelennek meg azok a kiegészítő funkciók, amelyek más, a közlekedésbiztonságot veszélyeztető szabályszegéseket is képesek lesznek rögzíteni és az eljárások lefolytatásához továbbítani. A változtatható helyű KKEP-k ellenőrzik majd a fényjelző készülékek jelzéseire és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is. Képesek lesznek észlelni a közúton közlekedő, veszélyes árut szállító járműveket, a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, hogyha a közlekedők a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg.
A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat szintén jelentős elemei lesznek a fix telepítésű KKEP-k, amelyek az ország közel 130 helyszínén mindösszesen 365 forgalmi sávot figyelnek majd. A rendőrség bízik abban, hogy a közúti közlekedők egyre szélesebb rétege tartja be a közlekedési szabályokat, amely mindannyiunk közös érdeke – olvasható a police.hun.   

 

Forrás: police.hu
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)