Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula város képviselő-testülete ülést tart március 26-én, csütörtökön 9 órától a városháza dísztermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. március 25. 17:30
Gyula város képviselő-testülete ülést tart március 26-én, csütörtökön 9 órától a városháza dísztermében
A tanácskozáson szó lesz a Százéves cukrászdában tervezett csokoládé-élményközpontról
A gyulai városháza. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A gyulai képviselő-testület ülést tart március 26-án, csütörtökön 9 órától a városháza dísztermében. A tanácskozás egyik legfontosabb napirendi pontja a Százéves cukrászdában tervezett csokoládé-élményközpontról szól.

Az önkormányzat a kormány gazdaságfejlesztési, innovációs programjából finanszírozná a cukrászda épületének kibővítését, és a tervek szerint a projekt keretében a református templomtól a Hétvezér utcáig tartó közterületi szakaszt is felújítaná. Az engedélyezési és a megújítási tervek elkészítése 13 millió forintba kerülne, ezt az összeget az idei költségvetés tartalékkeretéből biztosíthatja a város, ha a grémium megszavazza az előterjesztést. 

A grémium közös megegyezéssel szüntetheti meg a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbízatását. Felföldi Sándort 2012-ben öt évre nevezték ki a cég élére, az ügyvezető azonban azt kérte az önkormányzattól, hogy március 26-tól szüntesse meg megbízási jogviszonyát és munkaviszonyát. A határozati javaslat szerint a képviselő-testület pályázatot ír ki az ügyvezető feladatok ellátására, és június 30-ig Szabó Andrea Tündét bízza meg a társaság vezetésével.  

A tanácskozáson döntés születhet arról, hogy a gyulai önkormányzat a Körös-völgyi Sokadalom megrendezését 1 millió forinttal, a IV. Gyulai Várfürdő Kupa lebonyolítását pedig 2 millió forinttal támogatja. Az összeget az idei költségvetés terhére biztosítaná a város.

Az ülésen szó lesz a Szigeterőd projekt előkészítéséről, és a grémium a Mogyoróssy János Városi Könyvtár két benyújtásra váró pályázatáról is tárgyal. Az egyiket családbarát munkahelyek fejlesztésére írta ki a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, a másikat fiataloknak szóló irodalmi programsorozat szervezésére költhetné az intézmény.  

        

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)