Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötletes feladványokon törték a fejüket a gyulai diákok a XIX. Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékversenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. március 24. 20:00
Ötletes feladványokon törték a fejüket a gyulai diákok a XIX. Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékversenyen
A felső tagozatosoknak meghirdetett csapatversenyen hat iskola szállt versenybe
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Izgalmas csapatversenyeken mérhették össze tudásukat a gyulai felső tagozatos diákok március 24-én az 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola zsibongójában. A XIX. Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékverseny keretében megrendezett vetélkedőn – a házigazdával együtt – hat gyulai tagintézmény képviseltette magát.

A tudáspróba előtt Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte, az idei verseny fő témája a fény. Ebben a tárgykörben hirdettek az óvodások és az alsósok számára rajz, illetve kézműves pályázatokat, melynek ünnepélyes eredményhirdetését egy nappal korábban rendezték meg. Szabadosné Bécsi Katalin hozzátette, a nagy múltú versennyel az iskola egykori pedagógusa, Lékó Ilona előtt tisztelegnek.

A vetélkedőt Kertes Gabriella, az Implom József Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, akit – mint kiderült – annak idején Lékó Ilona is tanított.

- A mai napon nemcsak vetélkedni jöttünk, hanem tisztelgünk a tanárnő emléke előtt. Lékó Ilona biológia-kémia szakos tanárként évtizedeken keresztül tanította a diákokat a természet szeretetére. Az országban – immár felnőtt fejjel, újra az iskolapadba ülve – elsők között végezte el a környezetvédelmi szakot. Tette ezt egy olyan időszakban, amikor még nem volt ennyire fókuszban a környezetvédelem – hangzott el Kertes Gabriella beszédében.

A Gyulai Hírlapnak Kertész Gyöngyi a verseny egyik főszervezője elmondta, a feladatokat különböző szakos tanárok állították össze, méghozzá úgy, hogy azok mindegyike kapcsolódjon a fény témájához. A versenyzőknek így különféle fejtörőkkel kellett megbirkózniuk, mely során a fizika, a biológia, a kémia és a földrajz órákon elsajátított ismereteiket is fel kellett eleveníteniük. Volt keresztrejtvény, számításos feladat, fotoszintézissel kapcsolatos kísérlet, kvízjáték és egyéb ötletes feladványok. Kertész Gyöngyi hozzátette, fontos szempont volt számukra, hogy a feladatok ne csak teszteljék a gyermekek meglévő tudását, hanem még tovább gazdagítsák azt.

 

A XIX. Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékverseny csapatvetélkedőjének eredményei:

I. hely: Implom József Általános Iskola - Csapattagok: Molnár István, Bozó Anna, Kocsis Anna.
II. hely: Nicolai Balcescu Általános Iskola - Csapattagok: Gyihor Anna, Pavlákovics Máté, Varga Henrik.
III. hely: Magvető Általános Iskola - Csapattagok: Révész Tamás, Futó Krisztián, Jantyik Zsanett.
IV. hely: 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola - Csapattagok : Demkó Tamara, Harangozó Ákos, Molnár Odett.
V. hely: Bay Zoltán Általános Iskola - Csapattagok: Fészki András, Soós Gergő, Rostás András.
VI. hely: Dürer Albert Általános Iskola - Csapattagok: Fierpasz Paula, Ujj Alexandra, Rossu Alexandra.

 

Szabadosné Bécsi Katalin. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)