Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Ifjúsági Garancia Programról is tájékoztatást kaptak a gyulai vállalkozók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. március 23. 10:30
Az Ifjúsági Garancia Programról is tájékoztatást kaptak a gyulai vállalkozók
A projekt a legalább 6 hónapja álláskeresőként nyilvántartott 25 év alatti fiatalok foglalkoztatását segíti elő
A 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztatását segítő Ifjúsági Garancia Program (IGR) volt az egyik kiemelt témája a március 19-ei, városházán tartott vállalkozói fórumnak. Zelenyánszky Miklós, a gyulai munkaügyi kirendeltség vezetője elmondta, Békés megyében 1 milliárd 705 millió forint forrás áll rendelkezésre, és 1720 regisztrált fiatal vonható be a programba.
Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Zelenyánszky Miklós kifejtette, 2018-ig több lépésben valósul meg a program, melynek keretében a legalább 6 hónapja álláskeresőként nyilvántartott 25 év alatti fiataloknak ajánlanak fel támogatást. A résztvevők képzési, mobilitási elhelyezkedést és vállalkozóvá válást elősegítő támogatásban, bértámogatásban, illetve munkaerő-piaci szolgáltatásban részesülhetnek. A projektbe a munkaügyi kirendeltségeken keresztül lehet bekapcsolódni.

Zelenyánszky Miklós azt is elmondta, a Gyulai járásban idén januárban 1150 álláskeresőt regisztráltak, míg az álláskeresési ráta 6,6 százalékon állt. A kirendeltség vezetője hozzátette: a térség mutatói jónak számítanak, hiszen 5 százalék alatt csak átmeneti munkanélküliségről beszélhetünk, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy minden ötödik álláskereső fiatal.

A rendezvény második felében Schneider Bertold Antal, a fórum szervezője által felkért szakértő ismertette a közeljövőben induló pályázati lehetőségekkel kapcsolatos pénzügyi tudnivalókat. Az előadáson szó volt a finanszírozók elvárásairól, a hitelcsoportokról, illetve az önerő szerepéről és lehetséges formáiról.

– Jelenleg még nem tudjuk pontosan, hogy milyen pályázati források állnak majd a vállalkozók rendelkezésre a 2014–20-as uniós ciklusban. Munkahelyteremtő és kapacitásbővítést megcélzó támogatások biztosan igényelhetők majd, azt azonban még nem lehet tudni, hogy milyen telephely-fejlesztési pályázatokat írnak ki – ecsetelte lapunknak Schneider Bertold Antal.  

A szakértő kérdésünkre azt is elmondta, a vállalkozók pályázati kedvét nagyban befolyásolja majd, hogy a projektek milyen kötelezettséget rónak rájuk. Mint fogalmazott, féléves szünet után a vállalkozók nagyon várják az új pályázati kiírásokat.  

          

                    

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)