Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Díjazták az "Én így csökkentem a vízlábnyomom" pályázat legügyesebb versenyzőit Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. március 20. 18:30
Díjazták az "Én így csökkentem a vízlábnyomom" pályázat legügyesebb versenyzőit Gyulán
A nyertesek a KÖVIZIG víz világnapi rendezvényén vehették át jutalmaikat
Az „Én így csökkentem a vízlábnyomom” című pályázat díjazottjai. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Kihirdették a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság „Én így csökkentem a vízlábnyomom” című irodalmi pályázatának eredményeit március 20-án a gyulai Bodoki-szökőkútnál. A legkreatívabb tanulók az intézmény víz világnapi rendezvényén vehették át jutalmaikat. A pályázatra több mint 50 munkát küldtek be az általános, illetve középiskolás diákok.

A díjkiosztót az Implom József Általános Iskola Kranzlein Énekegyüttesének produkciója, illetve Bak Sándor, a KÖVIZIG igazgatójának köszöntője előzte meg. Az igazgató hangsúlyozta, a fenntartható fejlődés biztosítása a víz szempontjából is fontos, hiszen gondoskodnunk kell arról, hogy a jövő generációi számára is megfelelő mennyiségű és minőségű víz álljon rendelkezésre. Mint mondta, a világon jelenleg több mint 1 milliárd ember nem jut megfelelő minőségű ivóvízhez, több mint 2 milliárd ember él nem megfelelő higiénés körülmények között, és évente 5 millió ember hal meg ezzel összefüggésben.

- Noha közvetlenül csak, mintegy 110 liter vizet fogyasztunk naponta, azon keresztül, hogy élelmiszereket fogyasztunk, közlekedünk, ruhákat vásárolunk a tényleges vízlábnyomunk sokkal nagyobb ennél. Több mint 2000 liter naponta. Ki gondolná, hogy amikor egy pamut pólót megvásárolunk, azzal 2500 liternyi víz sorsáról döntünk –hangzott el Bak Sándor köszöntőjében.

Az Én így csökkentem a vízlábnyomom című pályázatra általános és középiskolások küldhették be írásaikat, melyben azt kellett megfogalmazniuk, hogy ők hogyan csökkentenék saját vízlábnyomukat. A jutalmakat a zsűri tagjai Bak Sándor, Kőváriné Szabó Erzsébet és Juhász András adták át a legkreatívabb tanulóknak. A győztesek részt vehetnek egy kiránduláson, és megismerkedhetnek a Peresi Természetvédelmi Bemutatóházzal, valamint a Hosszúfoki Bodoki Károly Vízügyi Múzeummal, miközben bepillantást nyerhetnek a gátőrök munkájába is. A nyertes írásokat a Körös-vidéki Hírlevél különszámában is megjelentetik majd.

A díjátadó után az Acid Jazz Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai, majd a gyulai LemonLime zenekar szórakoztatta a vendégeket.

***

Az „Én így csökkentem a vízlábnyomom” című pályázat nyertesei:

Kirándulást nyertek

Középiskolai kategóriában:

ifj. Apai László – Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium

Szabó Dániel – Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium

Mag Dávid – Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium

 

Általános Iskola – felső tagozat kategóriában:

Fehér Gábor – Implom József Általános Iskola

 

Általános Iskola – alsó tagozat kategóriában:

Tóth Boglárka – Implom József Általános Iskola

Patai Olivér – Implom József Általános Iskola

Marksteiner Míra – Implom József Általános Iskola

 

Különdíjban részesült az Implom József Általános Iskola 3. B. osztálya, melynek tanulói Tájvízház múzeumpedagógiai órát nyertek.

***

A KÖVIZIG Vízvilágnapi rendezvénysorozatának további programjai:

Szombat – Március 21. 18:00 Vizet! Szellemi felfrissülés Szabó Lőrinccel című előadás bemutatója a Tájvízházban. Közreműködik: Czakó Ádám, Ruzicska László és Besztercey Attila

Vasárnap – Március 22. 10:00 Országos Gátőrfutás (Gyulai Helyszín) Indulás: Gyula, Fehér-Körös híd bal parti gátszakasz. Érkezés: Gyulai duzzasztó. Táv: 3 km. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az Országos Vízügyi Igazgatóság honlapján tehetnek meg az érdeklődők: www.ovf.hu

 

Marksteiner Míra átveszi jutalmát Bak Sándortól. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)