Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Szakajtó piacon egészséges gyulai élelmiszereket és termékeket vásárolhatnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. március 19. 09:00
A Szakajtó piacon egészséges gyulai élelmiszereket és termékeket vásárolhatnak
Április 12-étől minden páratlan hét vasárnap délelőttjén, 8–13 óráig a gyulai vásárcsarnokban
Pikó Tamás

Szakajtó piac névre hallgat az a gyulai kezdeményezés, amely április 12-étől minden páratlan hét vasárnap délelőttjén, 8–13 óráig gyulai termelői vásárt, reform- és biopiacot üzemeltet a gyulai vásárcsarnokban.

A Gyulai Hírlapnak Pikó Tamás ötletgazda, főszervező elmondta, a Szakajtó piacon bemutathatják termékeiket azok a Gyulán és környékén tevékenykedő termelők és kézművesek, akik fenntartható, környezetkímélő gazdálkodással egészséges élelmiszereket és termékeket állítanak elő.  A Szakajtó piac célja továbbá a helyi hagyományok tisztelete, a természeti és épített környezetünk és a közösség kulturális értékeinek ápolása és megóvása.

– A Szakajtó piac arra is törekszik, hogy minőségi kulturális, ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal a vásárlás lehetőségét egy vasárnap délelőtti kulturális és családi élménnyé változtassa. Várjuk olyan környékbeli termelők és kézművesek jelentkezését, akik ez az értékrendet magukénak vallják, továbbá olyanokét is, akik felajánlják, hogy művészetükkel, szaktudásukkal, vagy személyiségük varázsával segítenek céljaink elérésében – fejtette ki lapunknak Pikó Tamás.

Az ötletgazda kifejtette, minden páratlan hét vasárnap délelőttjén megkóstolhatók és megvásárolhatók lesznek a környékén termesztett, előállított minőségi élelmiszerek, csírák, gyógynövények. A kézművesek ajándék és használati tárgyakkal készülnek. Lesz reformbüfé egészséges szendvicsekkel, italokkal. A szórakozásról a Körös Táncegyüttes táncosai gondoskodnak majd, a legkisebbeket a „mosolydoktor”, Andor Bohóc fogja elbűvölni lufiból hajtogatott szobraival, de kicsik és nagyok egyaránt tornáztathatják az agyukat a VÁR-JÁTÉK Logikai feladványok játszóházában.

A Szakajtó piaccal kapcsolatban bővebb információkat megtudhatnak a 30/643-2626-os telefonszámon, a szakajtopiac@gmail.com e-mail címen, valamint a Szakajtó Piac Facebook-oldalán.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)