Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 23 mázsa halat telepítettek a gyulai Poklás-csatornába

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. március 18. 18:30
23 mázsa halat telepítettek a gyulai Poklás-csatornába
A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége idén négy versenyt szervez a horgásztavon
Megkezdte a haltelepítést a Poklás-csatornán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége – jelentette be Kónya István alpolgármester március 18-án a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Idén öt versenyt rendeznek a horgásztavon, amely a gyulai önkormányzat tervei szerint komoly szerepet tölthet be a város sportturizmusának fellendítésében.
23 mázsa halat engedtek a Poklás-csatornába. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Kónya István emlékeztetett rá: a képviselő-testület 2007-ben döntött arról, hogy a városi záportározókat bérbe adja. Mivel a Poklás-csatorna tulajdonjogát később szerezte meg a gyulai önkormányzat, annak hasznosításáról csak 2013-ban született döntés. A várossal kötött megállapodás értelmében a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége húsz évig üzemeltetheti a horgásztavat.

Az alpolgármester hozzátette, a szövetség versenyszakbizottsága januárban fogadta el az idei, megyei versenynaptárat. Ennek alapján az üzemeltető négy versenyt bonyolít le, köztük a térség egyik legrangosabb horgászeseményét, a megyei pontyfogó kupát. Emellett május 17-én egy Gyula-Arad testvérvárosi horgászkupát is rendeznek a csatornán.

Kónya István kiemelte: a versenyek lehetőséget biztosítanak a városi szabadidős, sportolási lehetőségek kibővítésére és a horgászturizmus fellendítésére. Az alpolgármester hozzáfűzte: a csatorna környezetének rendbetétele a városrésznek is előrelépést jelent.

Kónya István arról is beszámolt: a szervezet 23 mázsa visszafogható méretű pikkelyes tőpontyot engedett a vízbe, két hét múlva pedig további húsz mázsa hal érkezik a záportározóhoz, amelyet halőrök felügyelnek majd. Az alpolgármestertől megtudtuk, a napijeggyel rendelkezők kizárólag sportcéllal horgászhatnak a csatornán, vagyis a kifogott halat nem vihetik el.  

Balogh Lajos, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: az üzemeltetővel abban állapodtak meg, hogy csak a tó körgát felőli oldalát használhatják a horgászok, a kertek és a tanyák felőli részt szabadon kell hagyniuk. Mint megtudtuk, jelenleg nádvágást végeznek a területen, ahová hamarosan fákat és cserjéket ültetnek ki.  

           

Kónya István. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)