Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A helyi építési szabályzat módosítása is szóba került dr. Görgényi Ernő fogadóóráján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. március 18. 14:30
A helyi építési szabályzat módosítása is szóba került dr. Görgényi Ernő fogadóóráján
A gyulaiak elsősorban építési és szociális ügyekkel kapcsolatban keresték fel a város polgármesterét
Járdaépítéssel és szociális ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel is felkeresték dr. Görgényi Ernő polgármestert fogadóóráján. A városvezetőtől egy lakos azt kérte, hogy Gyula kertvárosi területének nagyobb beépíthetősége érdekében módosítsák a hely építési szabályzatot.
Képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

– Mivel a kérdés sok embert érint, körültekintően kell kezelnünk. Nem támogatom a helyi építési szabályzat módosítását, hiszen a kertváros a zöldfelületektől válik kertvárosiassá – mondta el lapunk megkeresésére a városvezető, hozzátéve, hogy a kérdést ennek ellenére megvizsgálják.

A panaszos azt is tudni szerette volna, hogy a ház előtti járdaépítést miért kell engedélyeztetni  a polgármesteri hivatallal és a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.-vel. Dr. Görgényi Ernőtől megtudtuk, korábban többször is előfordult, hogy a lakosok a kelleténél magasabbra építették a házuk előtti járdát, így nagyobb esőzéseknél a víz a szomszéd épület előtt gyűlt össze.

– Azért szükséges az engedélyeztetés, hogy a járda szintje megfelelő legyen. A szabály betartásával elkerülhető, hogy a szomszédok kárt okozzanak egymásnak a járdaépítéssel – magyarázta a polgármester.

Olyan állampolgár is akadt, akit egy gyulai szórakozóhely vendégei zavarnak, ezért kért segítséget a polgármestertől. A lakos elpanaszolta, hogy a vendégek a szórakozóhelyről való távozásuk után randalíroznak, hangoskodnak az utcán.

Dr. Görgényi Ernő elmondta, ilyen esetekben felveszik a kapcsolatot a rendőrséggel, és továbbítják a panaszt a szórakozóhely üzemeltetőjének, akivel megpróbálják megértetni, hogy jogilag ugyan nem felelős a vendégek tetteiért, etikai értelemben azonban igen.

          

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)