Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A megye pálinkáját keresi a Békés Megyei Önkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. március 17. 16:00
A megye pálinkáját keresi a Békés Megyei Önkormányzat
A Békés Megyei Önkormányzat egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát
Zalai Mihály és Lovász Sándor. Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

A Békés Megyei Önkormányzat új kezdeményezést indít útjára: minden évben Békés Megye Pálinkája címet adományoz egy megyei kereskedelmi pálinkafőzdének – tudta meg a Gyulai Hírlap a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal sajtóközleményéből.

Kapcsolódva a gyulai Kisüsti Pálinka Fesztiválhoz, az ennek a keretében megrendezett Pálinka Világ Kupa Gyula-Budapest versenyen szakavatott zsűri választja ki az aranyérmes pálinkák közül azt a megyei itókát, ami 2015-ben elnyeri a Békés Megye Pálinkája címet.

A Békés Megyei Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a megyei értékeket minél többen és minél többfelé megismerjék - vonatkozik ez a gasztronómiai értékekre is, jelen esetben a pálinkára.

A versenyen nyertes pálinkafőzde egy éven keresztül viselheti a „Békés Megye Pálinkája” címet, az ezt tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken. A Békés Megyei Önkormányzat pedig vállalja, hogy egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát – protokoll célokra – 3,5 dl kiszerelésben.

Az erről szóló együttműködési megállapodást Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Lovász Sándor, a Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál főszervezője a megyeházán írta alá. Mindezek után felhívásban kérték a megyében működő kereskedelmi pálinkafőzdéket, hogy induljanak a versenyen, legyen esélyük a cím elnyerésére.

A XVI. Kisüsti Pálinka Fesztivált 2015-ben április 17-18-19-ig rendezik meg Gyulán.

 

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)