Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai páros a Köztársaság Bajnoka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. Cs. • SPORT • 2015. március 13. 18:00
Gyulai páros a Köztársaság Bajnoka
Veres Viola két kutyájával képviselte a Dogs 4 Life Agility Clubot a Köztársaság Kupán
Veres Viola és Zeusz. Fotó: Ficzere Csenge

Több mint 200 kutya-gazda páros részvételével rendezték meg március 7-én Gyúrón az agility Köztársaság Kupát, amelyen Veres Viola két kutyájával képviselte a Dogs 4 Life Agility Clubot.

A Köztársaság Kupa egyike az ország legnívósabb versenyeinek. A párosok úgynevezett „open” pályákon, mindenki számára azonos nehézségi szinten mérték össze tudásukat, mely ebben az esetben megfelelt a legmagasabb, az A3 osztály nehézségi szintjének. Minden versenyzőnek két, egy agility és egy jumping pályát kellett teljesítenie.

A futamok összetett eredménye alapján méretkategóriánként kerültek kihirdetésre 2015 bajnokai. A gyulai lánynak sikerült mind a négy futamát hibátlanul teljesítenie, így Zeusz nevű kutyájával megszerezte a Köztársaság Bajnoka címet.

Ez a siker stratégiai fontossággal is bír, hiszen értékes pontokat jelent a válogatósorozatban, melynek tétje a szeptemberben megrendezésre kerülő Keverék és Fajtatiszta Világbajnokságra való kijutás. Viola, Iggy és Zeusz legközelebbi megmérettetésére március 14-15-én kerül sor Szigetszentmiklóson illetve Tárnokon. A két napos verseny szintén egy válogatórendszer  része, mely eldönti, ki képviselheti Magyarországot az agilitys élet két legnagyobb nemzetközi eseményén: a fajtatiszta kutyák világbajnokságán és az European Openen.

Veres Viola elmondta, ebben az időszakban heti több edzéssel készíti fel kutyáit és magát a versenyekre. Mindezt nem könnyű összehangolni az egyetemi elfoglaltságokkal. Azonban hozzátette: az agility nem pusztán a versenyről szól, hanem remek kikapcsolódási lehetőség is, hiszen ötvözi a kutyával való játékot, a szabad levegőn való aktív pihenést és a mozgás örömét.

A gyulai Dogs 4 Life Agility Club szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretné kipróbálni ezt a fajta szabadidős tevékenységet.

 

Fotó: Ficzere Csenge
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)