Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenkét ifjú vegyész mérte össze tudását Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. március 09. 18:00
Tizenkét ifjú vegyész mérte össze tudását Gyulán
Negyedik alkalommal rendezett kémiaversenyt az Erkel Ferenc Gimnázium
Tizenkét ifjú vegyész mérte össze tudását Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Negyedik alkalommal rendezett kémiaversenyt az Erkel Ferenc Gimnázium Gyulán. A középiskola 2012. óta rendezi meg a kémiai vetélkedőt a város középiskolásai számára, akik ezúttal 12-en vállalkoztak a megmérettetésre. A versenyen olyan ifjú vegyészek mérik össze tudásukat, akik később rendszerint az orvosi, gyógyszerészi pályát választják.

A vetélkedő előtt Nagyné Kotroczó Andrea, az Erkel Ferenc Gimnázium kémiatanára köszöntötte a fiatal vegyészeket, majd ismertette a verseny menetét, amely három részből áll: egy óra számítási, fél óra elméleti és fél óra kísérleti feladatból. Mindezek után dr. Ábrahám Csaba, a fő támogató Food-Analytica Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást, amelyben az analitika gyakorlati oldalát mutatta be.

Dr. Ábrahám Csaba is valaha erkeles diák volt. A verseny előtti ösztönző beszédében jó döntésnek nevezte a pályát, amelyhez a kémia szeretete vezet, hiszen viszonylag keveset lehet hallani munkanélküli vegyészről, gyógyszerészről, vagy orvosról.

A Gyulai Hírlapnak Nagyné Kotroczó Andrea elmondta, idén egy sarkadi jelentkező is részt vesz a versenyen, ezért jövőre már szeretnék a városi szintű verseny határait kiterjeszteni. A kémiatanár hozzáfűzte, a verseny színvonalát többek között sok támogatóinak köszönheti: segített a Food-Analytica Kft., Centrum Patika, MárkA Fotó, Aranykereszt Gyógyszertár, Czeglédi Optika, Lipóti Pékség és Varga Mihály kerékpárszaküzlete.

A verseny eredményeiről rövidesen beszámolunk.

 

Nagyné Kotroczó Andrea és dr. Ábrahám Csaba. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)