Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Eseménydús napok elé néznek a gyulai Béke Sugárúti Óvoda csemetéi az egészségnevelési héten

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. március 09. 16:30
Eseménydús napok elé néznek a gyulai Béke Sugárúti Óvoda csemetéi az egészségnevelési héten
Az idei mottó: Tégy valamit a testednek, hogy szívesen lakhasson benne a lelked
A 13. Egészségnevelési hét megnyitó ünnepségén. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Kellemes hangulatú megnyitó ünnepséggel kezdődött március 9-én a 13. Egészségnevelési hét a gyulai Béke Sugárúti Óvodában. Az igen színvonalasnak ígérkező programsorozat legfőbb célja, a testi, lelki és érzelmi egészség és egyensúly fontosságának hangsúlyozása mind az óvodás csemeték, mind szüleik körében. A rendezvény ez évi mottója: Tégy valamit a testednek, hogy szívesen lakhasson benne a lelked.

Dr. Becseiné Lock Gabriella, a GYVEÓ Béke Sugárúti Óvoda tagintézmény-vezetője köszöntőjében úgy fogalmazott, az egészséges életmód mára csaknem közhellyé vált. A felnőtt korosztály tagjai mind tudják, hogyan kell egészségesen élni, ám legtöbbjük mégsem e szerint cselekszik. Nem táplálkozik helyesen, nem szán időt a testmozgásra, és nem beszélget eleget embertársaival.

- A mi felelősségünk, hogy megfelelő önfegyelmet, kitartást, akaratot kialakítva, a mai gyermekekből tudatos, magabiztos és az egészségükre igényes felnőtteket neveljünk – tette hozzá dr. Becseiné Lock Gabriella.

Kónya István alpolgármester, a körzet képviselője kiemelte, immáron nyolcadik éve vesz részt ezen a programon.

- Most, amíg még ilyen kicsik vagytok, természetes dolog, hogy futkorásztok az udvaron, kerékpároztok, de amikor majd felnőttök, akkor se felejtsétek el, hogy vigyázzatok az alakotokra, az egészségetekre. Hiszen ha egészséges a tested, akkor egészséges a lelked is. Ennek a kettőnek mindig összhangban kell lennie – intézte szavait pöttöm közönségéhez Kónya István.

Szicsek Margit tanácsadó szakpszichológus, a rendezvény fővédnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberekre jellemző egyedi vonások, csakis akkor alkotnak teljes egészet, ha a testi, lelki és a társas egység is a helyén van.

- Úgy képzeljétek el ezt a hármas egységet, mint egy háromlábú széket! Csak az a baj ezzel a székkel, hogy nagyon ritkán stabil, mindig van egy lába, ami egy kicsit hibádzik. Ez a hét azért csodálni való, mert már óvodás korban el kell kezdeni a tanulási folyamatot, hogy minél szélesebb eszköztáratok legyen arra, hogy ezt a háromlábú széket stabilizálni tudjátok – fejtette ki Szicsek Margit.

A Gyulai Hírlapnak dr. Becseiné Lock Gabriella elmondta, kollektívájuk mindig is fontosnak tartotta, hogy a mindennapi tevékenység mellett más módon is foglalkozzanak az egészségneveléssel.

- Azt gondoltuk, hogy csinálunk egy olyan tömbösített heti programot, amelybe bekapcsolódhatnak a szülők is, illetve külső szakképzett előadók jönnek a gyerekekhez. Ezen belül kitérünk a táplálkozás és a mozgás fontosságára, valamint az érzelmi nevelésre is. A célunk, hogy ezekből a gyerekekből sokkal tudatosabb, egészségvédő felnőttek legyenek, mit amilyenek mi vagyunk – tájékoztatta lapunkat az egészségnevelési hét lényegéről dr. Becseiné Lock Gabriella.

A megnyitó után az apróságok egy interaktív ökomesén szórakozhattak, a hét folyamán azonban még számtalan érdekesség és hasznos szakkör vár a csemetékre. Lesz itt jóga és vívás, balett meg kangoo és sok egyéb testmozgással kapcsolatos program. A felnőttek szűrővizsgálatokon tesztelhetik testük egészségét, míg az apróbbak különféle vitamindús kóstolókkal erősíthetik immunrendszerüket. A heti programok között kirándulás és egyéb interaktív foglalkozások is helyet kaptak. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)