Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egyenletes gondozás szép növényeket terem

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. március 08. 07:00
Az egyenletes gondozás szép növényeket terem
A verembe, kamrába, pincébe betárolt terményeket nézzük át!
Képünk illusztráció. Forrás: home-designing.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A tavasz ugyan próbálkozik, de azért még tél van. A verembe, kamrába, pincébe betárolt terményeket nézzük át! Amennyiben szükséges, válogassuk ki, és a beteg, romlott gyümölcsöt, zöldséget dobjuk ki! A télire betárolt fagyérzékeny növényeinkre is vessünk egy két pillantást, nem ütötte-e fel a fejét valami betegség, illetve a nedvesség megfelelő-e a talajban.

A túlöntözéstől tartózkodjunk. A szobanövényeink is a lassan növekvő napfényes időszak miatt talán már „türelmetlenebbek”. Igyekezzünk nekik is kedvezni egy kis csendes szellőztetéssel és tápoldatozással! Az egyenletes gondozás szép növényeket terem a lakásunkba. Amennyiben az öntözés vagy a tápoldatozás nem egyenletes vagy nem kielégítő, akkor a növényeink levélcsúcsai elsárgulnak, elszáradnak. Az elhalások akár az egész levélre is átterjedhetnek. A levélbetegségekre számos növényvédő szer áll a rendelkezésünkre. Ne féljünk használni, mert csak a szép, egészséges levelű dísznövények mutatnak jól a lakásunkban.

Akinek őszről megvannak a gumós begóniák gumói, azokat savanyú talajba becserepezhetjük, hogy elő tudjuk nevelni őket. Ha van helyünk, lehetőségünk a kanna virág gumóit is érdemes szétszedni és beültetni, hogy szintén előnevelhessük. Kazánház, előszoba egyenletes hőmérséklete megfelel erre a célra.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)