Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendkívüli kitartással és a fair play szellemében küzdöttek a gyulai vízilabdások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. Sz. • SPORT • 2015. február 20. 17:00
Rendkívüli kitartással és a fair play szellemében küzdöttek a gyulai vízilabdások
A Gyulai Várfürdőben rendezték meg a nemzetközi gyermek IV. korcsoportos vidékbajnokság fordulóját
Rendkívüli kitartással és a fair play szellemében küzdöttek. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Hazai pályán, a Gyulai Várfürdő Kft. 50 méteres medencéjében rendezték meg a nemzetközi gyermek IV. korcsoportos vidékbajnokság „Kék csoportjának” harmadik fordulóját. Szombaton a Csabai Csirkefogók-Gyulai Várfürdő Kft. csapata először a Szentes II. fiú csapata ellen vívta meg csatáját.

Az első 2 negyedben a Békéscsaba fiókcsapataként nyilvántartott gyulaiak remekül tartották a lépést a rutinosabb szentesiekkel, azonban győzött a tapasztaltabb játéktudás, így 12-5 lett végeredmény, a szentesiek javára. A szombati nap második mérkőzését a csoportban kezdőnek számító Szegedi Női Vízilabda Egyesület lányai ellen játszották le.

Béládi Csaba tanítványai ezen a mérkőzésen rendkívül jól alkalmazták az edzésen megtanult és begyakorolt taktikai fogásokat (megúszások, elzárások).

Ennek eredményeként 23-7-re legyőzték a lányokat. A mérkőzések időpontjaiban az ország északi részén uralkodó zord időjárási viszonyok miatt a srácok – a Zemplén mielőbbi hazajutását elősegítve – egyöntetűen megszavazva és a fair play szellemében gondolkodva az első meccs játékjogát átengedték a zempléni csapatnak.

Ez egyúttal azt is jelentette, hogy az utolsó mérkőzését úgy vívta meg a csapat, hogy mindössze egy játék időtartamát tölthették a parton pihenéssel.

Vasárnap elsőként a csoportot vezető – idősebb, erőfölénnyel rendelkező játékosokat is felvonultató – Kistarcsa ellen harcoltak a srácok kitartóan, aminek során 2 negyeden át tartották is a lépést, de az előny a meccs végére kiütközött, és a Kistarcsa 15-5-re megnyerte a mérkőzést.

A gyulai forduló utolsó játékát a Szegedi Vízipóló Suli II. fiúcsapata ellen (16-7-re nyert a Szeged) játszották le a srácok, ahol rendkívüli kitartásukról tettek bizonyságot, és az említett rövid pihenő ellenére remek játékkal, a végére kissé megfáradva fejezték be a hétvégi küzdelmeket.

 

A Gyulai Várfürdő Kft. vízilabda csapata. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)