Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nőnap alkalmából kipróbálhatják a hölgyek az "égi liftet" a gyulai várnál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • P • HÍREK • 2015. március 04. 12:00
Nőnap alkalmából kipróbálhatják a hölgyek az "égi liftet" a gyulai várnál
Az emelőkosaras gépjármű közönség előtti készenlétbe helyezésére március 6-án 14 órakor kerül sor
A Bronto Skylift típusú emelőkosaras, magasból mentő jármű. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából tizenegy tűzoltó kiképzése történt meg ez elmúlt hetekben. Az állomány tagjai elsajátították a Bronto Skylift típusú emelőkosaras, magasból mentő jármű üzemeltetésének szabályait. Az új szerjármű február 16-a óta teljesít szolgálatot Gyulán. A város tűzvédelmében jelentős előrelépésnek tekinthető emelőkosaras gépjármű közönség előtti készenlétbe helyezésére március 6-án 14 órakor kerül sor a várnál. A nemzetközi nőnap alkalmából a bátrabb hölgyek akár ki is próbálhatják az „égi liftet”, természetesen a kiképzett tűzoltók felügyelete mellett.

Tavaly december 11-én Budapesten ünnepélyes keretek között adott át a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Bakondi György tű. altábornagy 13 speciális gépjárművet a megyei igazgatóságok részére. A fejlesztés megyénket is érintette, Tóth Tibor mk. tű. ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója egy Bronto Skylift típusú emelőkosaras gépjárművet vehetett át.

A jármű mindeddig a fővárosban teljesített szolgálatot, ahol számos káresemény során tett hasznos szolgálatot az ott élők védelme érdekében. A korszerű gépjárműre nagy szüksége volt már megyénknek, hiszen különlegessége, hogy emelőkosarát akár 42 méter magasságig lehet felemelni, amely így a térség magas épületeinek, így a Pándy Kálmán kórház védelmét is tovább fokozza.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)