Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pázsitvitamin - Én is kipróbáltam, kiváló anyag

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. február 15. 07:00
Pázsitvitamin - Én is kipróbáltam, kiváló anyag
A napjaink teljesen alkalmasak a pázsitjaink tápanyag-utánpótlására
Képünk illusztráció. Forrás: w8themes.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A nemrégiben lezajlott gyümölcsoltási bemutatón többen is érdeklődtek, hogy miért nincs a városunkban kertészeti és mezőgazdasági technikum, ugyanis hiányként jelentkezik e szakemberek munkája a mezőgazdaságban és az erdőkben is. Azon vagyunk, hogy legyen, de Isten malmai lassan őrölnek, még akkor is, ha szükség van a jó, magasan képzett szakemberekre. Hazánk könnyedén tudna élelmezni akár ötven millió embert is, nem hogy élelmiszer/élelmiszar behozatalra szoruljon.

A napjaink teljesen alkalmasak a pázsitjaink tápanyag-utánpótlására! Természetesen ilyenkor a lassú lebomlású, összetett műtrágyákat kell alkalmazni. A mennyiség 3-4 dkg/nm-nél ne legyen több! A hóra is kiszórhatjuk, hisz így a hó segítségével egyenletesen feloldódva áramlik be a talajba. A hatása pár hónap múlva kezdődik, mire a tavasz kiteljesedik. Itt kell megjegyeznem, hogy vannak olyan modern tápanyagpótló keverékek, melyek a tavasz-nyár-ősz szükségletei alapján adják le tápanyagaikat a lassú lebomlás szabályozásával. Magam is kipróbáltam, kiváló anyagok állnak rendelkezésünkre.

A pázsitunk közelében lévő fák, cserjék nem károsodnak a műtrágyától, sőt ők is megeszik a nekik lecsurgó csemegét. Amennyiben gyümölcsfák vannak a pázsitunk területén, úgy a lemosó permetezéseket, ha olajos szerrel vagy mészkénlével szándékozunk elvégezni, akkor azt március első dekádjáig végezzük el, hogy mire a pázsitunk megindul, a szer ne perzselhesse azt!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)