Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Turák László gyulai autóversenyző célja az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Hajósi Miklós • SPORT • 2015. január 23. 16:00
Turák László gyulai autóversenyző célja az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság
Turák László: 2014 az életemben egy olyan fordulópont volt, amit mindig is akartam
Turák László. Fotó: Hajósi Miklós - www.hajoka.hu

Versenyző: Turák László.
Csapat: Mogul Racing Team.
Szerelők: Nivo Motorsport.
Versenyautók: Opel Astra – Opel Tigra – Formula Renault.
Versenyhelyszínek: Pannóniaring, Kiskunlacháza.

– Egy igen tartalmas autósportos évet tudsz magad mögött a Mogul csapat tagjaként. Mesélnél az első méterekről, hogy hol és mivel is tetted meg, illetve arról, hogy miként is kerültél a Mogul csapathoz?

– 2014. április 20-án ülhettem először a Mogul csapat tagjaként egy Opel Astra versenyautóba, ez a XI. FRT Kupa első versenye volt. Ennek a szezonnak még nincs vége, 2015. március 14-ig tart. Ezen a versenyen pontszerző helyre sikerült behoznom az autót, ez megadta a kezdő löketet a folytatáshoz. Az időjárás is változékony volt, száraz pályán kezdtünk, majd esőben folytattuk. Hatalmas élmény volt. A Mogul csapathoz Pintér Roli autóversenyző segített, ő hívott fel, hogy van lehetőség, és ha van kedvem, indulhatok az FRT Kupán. Ezután felvettem a kapcsolatot a Nivo Motorsport tagjaival, akiket ismertem előtte is a főiskoláról.

– Két versenypályán is csiszolhattad a tudásod abban a tudatban, hogy célod  gyorsasági autóversenyzővé válni. Mely pályákon csapattál, és kik is segítették a fejlődésedet?

– Az egyik helyszín a kiskunlacházi reptér, itt zajlik az FRT Kupa, ahol mindig más pályát raknak ki a rendezők, a másik pálya pedig a Pannonia Ring volt, itt két tesztem volt Formula Renault 2.0 versenyautóval. Egy álmom valósult meg ezzel, egy ilyen autóval egészen hajmeresztő dolgokat lehet csinálni a kanyarokban és az egyenesek végén, elképesztő érzés. Köszönöm Fekete Lacinak, a Mogul csapatnak, rengeteg tanáccsal segítenek, nagyon hálás vagyok a tőlük kapott lehetőségekért. Rengeteg segítséget kapok még Koszta Attilától és a gyulai Venezia pizzériától. Sokat köszönhetek még Kovács Sanyinak, aki csapattársam is egyben, a Nivo Motorsportnak, Molnár Andrisnak és a Millers Drift Teamnek, a Dirty Slippers együttesnek, a Retró tejivónak Gyulán, és aki fagyban, esőben, napsütésben, szélben is ott van a versenyeken, és fotókat csinál, Hajóka Mikinek és a hajoka.hu-nak, valamint a segítségének, a PhotoZooo-nak.

– Miként is értékeled a 2014-es versenyévedet?

– Úgy gondolom az életemben egy olyan fordulópont volt, amit mindig is akartam. Elkezdhettem a versenyzést, eredmények is lettek. A változás éve volt.

– Ha megtehetnéd, és újra kezdhetnéd az évet, mi az, amit másképp csinálnál?

– Az akkori döntésekkel is igyekeztem kihozni a maximumot a dolgokból, ha még egyszer újra kezdődne, ugyanígy döntenék. Most viszont csak a jövőre koncentrálok.

– A 2015-ös terveidről mondanál egy pár szót?

– Célom az Autós Gyorsasági Országos Bajnokságon való részvétel, most ezen dolgozunk. Bízom benne, hogy sikerül.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)