Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az öntözés művészete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. január 25. 07:00
Az öntözés művészete
A szobanövényeink talaja az öntözés folyamán fehéres bevonatot képez
Képünk illusztráció. Forrás: home-designing.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A szobanövényeink talaja az öntözés folyamán fehéres bevonatot képez. Ezek mindenféle sókat tartalmaznak, melyekre azért a növényeinknek szükségük van. A talaj felszínét kis, ásó mozdulatokkal lazítsuk, forgassuk meg.

Az öntözéskor hajlamosak vagyunk egy pontra önteni a vizet, amely egyfajta krátert képez. Az öntözést irányítsuk a cserép több pontjára, ezzel is segítve a talajba szivárogtatását.

A talajerő fenntartására kezdhetjük a rendszeres tápoldatozást, melyre többfajta összetett műtrágya áll a rendelkezésünkre. Az adagolás fel van tüntetve a csomagoláson. A növény fajtája és nagysága fontos adat, vegyük figyelembe!

Amennyiben a fehéres kirakódás hamar visszajön a virágföld tetejére, úgy tervezzünk be áprilisi, májusi átültetést.

A melegebb lakásokban hamar lerakódik a növények leveleire a szobai por. A kisebb növényeinket a zuhanyzóban vagy a kádban kézmeleg vízzel lemoshatjuk. A nagyobbak leveleit puha nedves ronggyal töröljük le legalább kétszer, hogy ne legyen elkenés a leveleken!

A kaspók hajlamosak arra, hogy eltakarják a benne lévő víz magasságát. Időnként ellenőrizni kell, a felesleget öntsük le róla.

A hónap végén kertészeti kiállítás és vásár lesz Budapesten. Ilyenkor sok új és praktikus dolgot mutatnak be. Lehetőségeik szerint látogassák meg!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)