Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Guinness-rekord született a gyulai X-Fitness Mozgásstúdió tréningjén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • SPORT • 2014. december 21. 20:00
Guinness-rekord született a gyulai X-Fitness Mozgásstúdió tréningjén
A sportesemény bevételéből Mezei Márta rehabilitációját segítették a szervezők
Indul a rekordkísérlet. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Guiness-rekordot állított fel 24 óráig tartó kangoo jumps edzésével a gyulai X-Fitness Mozgásstúdió. A Dürer Albert Általános Iskola tornatermében megrendezett, december 20-tól 21-ig tartó nagyszabású sporteseményt a Guinness Word Record Magyarország is figyelemmel kísérte. A rendezvény bevételét a ritka betegségben szenvedő Mezei Márta gyógykezelésének megsegítésére ajánlották fel a szervezők.

A tréning előtt Palkó Noémi, az X-Fitness Mozgásstúdió ügyvezetője, a rekord főszervezője köszöntötte a jelenlévőket. Ezután Kónya István alpolgármester szavai nyitották meg a tornát, aki maga is felpróbált egy pár kangoo cipőt, sőt később a "rajtoló" csapathoz is csatlakozott.

- Egy város mindig büszke lehet azokra az emberekre, akik egy Guiness-rekordot próbálnak meg felállítani – főleg, ha egy olyan csapattal teszik ezt, melynek tagjai szívügyüknek tekintik az egészséget és a mozgást – hangzott el Kónya István beszédében.

A köszöntő után Gál Gábor, a Hotelinfo Kft. ügyvezetője, a rekordok.hu rekordregisztrátora tartott tájékoztatást a verseny menetéről, illetve a rekord felállításának szabályairól, majd Palkó Noémi röviden ismertette a szervező gyulai X-Fitness Mozgásstúdió történetét, valamint a kangoo jumps nevű sport néhány jellegzetességét.

A Guiness rekord-kísérlettel egybekötött jótékonysági kangoo jumps tréningen mintegy hatvanan öltötték fel Kangoo cipőiket, hogy népszerű sporteszközeiket 24 órán át viselve nem mindennapi tréningjükkel új Guiness-rekordot állíthassanak fel. A Gyulai Hírlapnak Palkó Noémi elmondta, rekordkísérletük különösképp rendhagyónak számít, hiszen ezelőtt senki sem próbált még efféle időbeli rekordot felállítani.

A kísérlet során a résztvevők öt edző irányításával, egymást váltva egy napon keresztül ugráltak. A kivételes sporteseményre Magyarország egyik legismertebb fitneszedzője, Czanik Balázs is ellátogatott, hogy csatlakozva a kangoo-kedvelő tömeghez, maga is részese legyen a gyulai rekordnak.

A rendezvény egyik résztvevője, a 10 éves Szöllősi Hanna lapunknak elmondta, egy éve jár rendszeresen a gyulai X-Fitness Mozgásstúdió edzéseire, ezért is tartotta fontosnak, hogy a rekord-kísérletben is részt vegyen. Hanna hozzátette, azt szereti legjobban a kangooban, hogy itt sportolás közben tetszetős zenékre lehet ugrálni.

Az új rekord felállítása mellett a rendezvény nemes, jótékony célt is szolgált. A szervezők ugyanis a sportesemény bevételével a ritka, selectív dorsalis rhysotomia (SDR) nevű betegségben szenvedő Mezei Márta gyógykezelését támogatták. Márta nemrégiben sikeres műtéten esett át az Egyesült Államokban, ám rehabilitációjához és eredményes felépüléséhez további anyagi támogatásra van szüksége. A jótékonysági tréningen mintegy 100 ezer forintot sikerült összegyűjteni az ifjú gyulai hölgy megsegítésére.

 

Képünkön (balról jobbra) Gál Gábor, Palkó Noémi és Kónya István. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)