Gila Éva (marketingmenedzser):
– A Gyula Húskombinátban sok munkaterület van. Az A üzemben és a B üzemben több munkacsoport működik. Apró ajándékokkal meg szoktuk egymást lepni, egy-egy szaloncukor, egy karácsonyi dísz mindenkinek jólesik. Ünnepi díszbe öltöztetjük a céget is, főként az ebédlő kap dekorációt. Az évek során kikristályosodott, hogy mely kollégáknak van nagyobb érzékük a környezet meghittebbé tételéhez. Gesztusértékű kis meglepetések fordulnak elő nálunk, én például néhány éve egy szép kis csillagot találtam az asztalomon. Akivel egy területen dolgozom, szaloncukorral fogom megkínálni. Valamely munkacsoport pedig az év végén koccint egyet. A húskombinát szakszervezete a tagjainak ajándékcsomaggal kedveskedik.
Haász János (újságíró):
– A munkahelyemen nem igazán szokás a karácsonyi ajándékozás, elég sokan vagyunk elég sokféle egységben. Minden év végén van egy karácsonyi buli, ez viszont már elég régi hagyomány a cég életében, mióta én itt vagyok, nagyjából tíz éve, mindig van ilyen. Ez szerintem sokkal jobb, mint az a fajta kicsit kényszerű karácsonyi ajándékozás, amikor véletlenszerűen kell neveket húzni, és olyan embereket, akikről szinte semmit nem tudunk, megajándékozni valamivel, amiről nem tudjuk, örülni fog-e neki. Bár tulajdonképpen ez utóbbi az egész karácsonyi ajándékozási mizériára igaz.