Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyermekkórház javára rendeztek jótékonysági labdarúgó tornát Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • SPORT • 2014. november 16. 13:00
A gyermekkórház javára rendeztek jótékonysági labdarúgó tornát Gyulán
A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai újszülöttmonitor vásárlásával támogatják a gyermekkórházat
Jótékonysági futballkupa a gyulai Grosics Akadémián Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Jótékonysági labdarúgó tornát rendezett a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet november 15-én Gyulán. A Grosics Akadémia futballpályáján zajló kispályás vándorkupa arra a kezdeményezésre hívja fel a figyelmet, amely a Békés Megyei Pándy Kálmán Gyermekosztályának alapítványát egy 400 ezer forintos újszülöttmonitor vásárlásával támogatja.

Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes intézetparancsnok a megnyitón elmondta, az intézetben fogvatartottakkal nagymértékben kell foglalkozni és törődni: aki már egyszer bekerült, ne kövessen el újra bűncselekményt. Az intézetparancsnok kifejtette: az ember lelkiismeretét legjobban megérinteni azzal lehet, ha gyermekeken segíthet, ezért döntöttek a gyermekosztály támogatása, illetve gyermekek megmentése mellett. Bárki ajánlhat fel egy összeget az alapítványnak. A jóvátételi program keretében a fogvatartottak is megkezdték a gyűjtést, amely a tervek szerint karácsony előtti héten fejeződik be.

A Gyulai Hírlapnak dr. Zátonyi Adél neonatológus elmondta, a készülék az elsősorban légúti betegségben szenvedő gyerekeknek az oxigénkoncentrációját méri a vérben. A készülékből minél többre van szükség, ugyanis az használható az intenzív, a csecsemő és a fertőző részlegen is, ahol súlyosabb, de nem intenzív ellátást igénylő gyerekek vannak ellátva.

A jótékonysági sporteseményen részt vett Gajda Róbert kormánymegbízott is, aki lapunknak hangsúlyozta: nagyon szép kezdeményezésnek tartja a jótékonysági rendezvényt, amely remélhetőleg a jövőben hagyománnyá érik.

A futballmérkőzések során pályára léptek színészek, rendőrök, a börtön dolgozói, pusztaottlakai focisták, valamint a Gyepes és társa, a Közüzemi Kft. és a Gyulahús Kft. csapata is.

A jótékonysági torna támogatói voltak: a Grosics Labdarúgó Akadémia, a Törökzugi zöldséges (Fehér Attila), a Törökzugi COOP ABC, a Reál Élelmiszer Szupermarket ABC, a gyulai Interspar áruház, a Lengyel zárszaküzlet, a Házi - hús Kft. és a Penta - Drink Minipool Kft.

 

A labdarúgó torna megnyitóján. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)