Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiváló idő kínálkozik kertünk fejlesztésére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. november 16. 07:00
Kiváló idő kínálkozik kertünk fejlesztésére
A gyümölcsfák és díszfák ültetése az egyik legjobb befektetés
Képünk egy korábbi faültetésen készült. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az őszi lombgyűjtések teljes alaposságra kényszerítenek sok kertkedvelő társunkat. Nos az örökzöld növényeink (fenyők, borókák, tuják stb.) ha nem is egyszerre, mint a lomblevelűek, de folyamatosan hullajtják, váltják a leveleiket. Ezekre a levelekre viszont szüksége van a növényeknek, mert a szárazságtól, erős fagyoktól megvédik a gyökérzetet és vele együtt az egész növényt. Az évek alatt összegyűlt korhadó lombtömeg a legjobb tápanyag-utánpótlás örökzöldjeink számára. Ha szép örökzöldeket akarnak, inkább kaparják a lombot a töve köré.

Kánnák, gumósbegóniák stb. felszedését ne halogassuk tovább! A takarást igénylő növényeinknek gondoskodjunk takaró lombokról. A pampaszfüvet ne takarjuk fehérfóliával, mert befülled alatta a növényünk, és tönkremehet. Egyéb fűféléket nem kell takarni. A hortenziák, babérsomok, rododendronok, gránátalmák tövére mindenképpen tegyünk apróbb lombot, hogy a földjük ne tudjon átfagyni. A fügék takarása az esetleges hosszan tartó fagyok miatt felesleges, mert a takarás egy idő után áthűl.

A kertünk fejlesztésére kiváló idő van. A gyümölcsfák és díszfák ültetése az egyik legjobb befektetés, melyből táplálkozik a testünk és a lelkünk.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)