Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy kis mozgás nem árthat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. november 09. 07:00
Egy kis mozgás nem árthat
A motoros kaszák komoly veszélyt jelentenek fáink, bokraink tövére
Képünk illusztráció. Forrás: szerszamdoboz.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! 

A motoros kaszák akár késsel, akár damilfejjel vannak felszerelve, komoly veszélyt jelentenek fáink, bokraink tövére. Ha nem is látszódik rajta sérülés, az ütés hatása esetleg hetek múlva látszódik meg, amikor a kéreg lassan leválik a fa tövéről. Természetesen ilyenkor megszakad a növény teteje és a gyökere között a kapcsolat, mely a növény pusztulásához vezet. Inkább hagyjunk el pár centit a növények tövénél. A megmaradt füvet, gyomot inkább kézzel szedjük ki.

Vannak, akik idő és erő hiányában többnyire gyomirtózzák a kertjüket. Abban viszont egy idő után felszaporodnak olyan gyomok, mint például a lósóska, amelyek nem vagy csak nagyon nehezen irthatóak. Ezeket érdemes jó mélyen kapával kicsapkodni. Ennyi mozgás nem árthat! Itt kell megjegyeznem, hogy a glifozát hatóanyag-tartalmú növényvédőszerek versenyképesek a betiltott DDT-vel. Nagyon ügyesen be tudnak ágyazódni minden élő szövetbe, hogy aztán a megfelelő pillanatban elkezdje testünk lassú mészárlását.

Gyümölcsfáink ágainak és törzsének erőteljes megtakarítását elkezdhetjük, hogy ne adjunk lehetőséget a kártevők és kórokozók áttelelésének. Természetesen a jó kis rezes permetezést ne mulasszuk el, mert az a növényvédelem alfája és ómegája.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)