Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Készítsünk madáretetőket!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. október 19. 07:00
Készítsünk madáretetőket!
Ha gyermekeink megtanulják a természetet szeretni, többet lesznek a kertben, mint a számítógép előtt, és többek lesznek
Képünk illusztráció. Forrás: maggiephotgraphy.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Örömmel tapasztaltam, hogy egy-két kertben a fogyatkozó lombok közt a gyümölcsfák le vannak permetezve bordói lével, méghozzá az igazival, oltott mész és rézgálic oldatának keverékével. A lemosó permetezések közül talán ez a leghatásosabb. Lehet, hogy korainak tartják, de a még vissza nem húzódott kórokozók hamarabb elpusztulnak.

A kertünkben széjjelnézve, ha visszagondolunk az elmúlt időszak sikereire és bosszúságaira, valamint a jövőt tervezgetve, jusson eszünkbe, hogy a gyümölcs a táplálék, a zöldség az orvosság. Eszerint munkálódjunk a kertünkben, és áldás lesz munkánkon.

A nyúló esték talán lehetőséget adnak madáretetők készítésére. Érzésem szerint keményebb tél lesz, mint a tavalyi, és így pártfogolni kell a kis segítőtársainkat. Az elmúlt években úgy nőttek fel gyerekek tízezrei, hogy egyetlen madarat sem ismernek fel, ez tarthatatlan a továbbiakban. Mutassuk meg gyerekeinknek, unokáinknak a kertekben, parkokban körülöttünk élő madarakat, vagy akár a Béke sugárúti fákon szökkenő mókusokat. Ha gyermekeink megtanulják a természetet szeretni, többet lesznek a kertben, mint a számítógép előtt, és többek lesznek.

Az időjárás váltani fog hamarosan, és a figyelmünket a szobanövényekre kell irányítani. A kint nyaraló növényeket (leander, citrom stb.) is elő kell készíteni a teleltetésre.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)