Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Európa gyöngyszeme Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. október 05. 07:00
Európa gyöngyszeme Gyula
Köszönet, hogy annyi gyulai szív egyszerre dobbant ezért, hogy ezt a szép eredményt elérhessük!
Képünk az európai virágosítási verseny díjátadóján készült. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Alleluja, alleluja! Aranyos város lettünk! Köszönet a rengeteg munkáért, hitért. Köszönet, hogy annyi gyulai szív egyszerre dobbant ezért, hogy ezt a szép eredményt elérhessük! Örülök, hogy nemcsak én látom úgy, hogy városunk Európa gyöngyszeme, hanem a bíráló küldöttség is. Ezt a szép eredményt továbbra is tartani kell, amihez is mindannyiunk, szinte mindennapos segítségére is szükség van.

Gratulálok Szászné dr. Várkonyi Adriennek, aki szinte emberfeletti munkát végzett, és gratulálok  városunk vezetőinek, akik kiváló partnerei voltak a főkertész asszonynak, illetve egymásnak.

Érdekes dolgot tapasztaltam városunk egy részén, ahol is, amikor az egyik lakó elkezdi nyírni a füvet, akkor a szomszédok is nekifognak, hogy egyforma legyen a pázsitjuk. Gyönyörű látvány volt! Tegyük városszerte magunkévá ezt a gondolatot! Az ősz folyamán, amennyiben mohás a füvünk, érdemes egy kis vasgálicos oldattal lepermetezni, ugyanis a tél folyamán igen elszaporodhat, és a füvünk – úgymond – pihenését megakadályozza.

Amennyiben a pázsitunk felszíne kicsit megszikkadt, gyepszellőztetéssel megpróbálkozhatunk a vasgálicos permetezés után. A kiritkult foltokat szórjuk meg  fűmaggal, hogy tavaszra visszadúsuljon a pázsitunk. A gyors lebomlású őszi műtrágyák igen hasznosak füvünk erőnlétének megtartásához.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)