Hegedűs Csaba (üzletkötő):
– Egyértelműen pálinka. A gyümölcsöt szinte kizárólag párlat formájában kedvelem. Ha eszem, akkor is csak a fáról. 2003 óta főzünk pálinkát, általában szilvából, barackból és szőlőből. Amennyiben évközben sikerül elég gyümölcsöt gyűjteni abból, amit nem eszik meg a család, akkor egy kis vegyes főzése is előfordulhat. Én eleve fáról vásárolom a gyümölcsöt, magozógéppel kimagvaljuk, azzal már megtörik a gyümölcs, s ebből készül a cefre. Nincs saját főzdém, s oda megyek főzetni, ahová a leghamarabbi időpontot kapom. Annak ellenére, hogy bérfőzetek, lényegesen olcsóbb a bolti párlatnál, ráadásul az íze is sokkal finomabb.
Hegedűs Hédi (5. osztályos tanuló):
– Én a lekvárra szavazok természetesen, mivel pálinkát én még nem kóstoltam. Nagyon finom a jóféle házilekvár. Kedvencem az eper és a barack. Többnyire házilekvárt eszünk, amit anya és mama készít nekünk. A vajas lekváros kenyeret is nagyon szeretem, meg a baracklekvárral töltött piskótatekercset. Hallottam, hogy joghurttal is finom, de azt még nem ettem soha. A befőttel már inkább hadilábon állok, de néha előfordul, hogy megkóstolom a barack- és ananászbefőttet. Nagyon sok gyümölcsöt fogyasztok nyersen is, a nektarin a kedvencem. Szépen felszeletelem, bár jobb, ha anya csinálja. Teából is mindig gyümölcsöset választok.