Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Itt az ideje a sövények telepítésének

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. szeptember 28. 07:00
Itt az ideje a sövények telepítésének
Alaposan járjuk körbe a szándékunkat, mert nem kétnapos dologról van szó
Képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A sövények telepítésének is itt az ideje. A sövények lehetnek örökzöld növények, fenyő- vagy tujafélék, lehetnek szúrósak és áthatolhatatlanok, és lehetnek virágos díszcserjék, melyek virágukkal és esetleges illatukkal elgyönyörködtetik az embert. Természetesen minden félének megvan a maga haszna, értéke. Az ízlések határozzák meg a döntésünket, hogy melyiket válasszuk.

Alaposan járjuk körbe a szándékunkat, mert nem kétnapos dologról van szó, az áráról nem is beszélve. Fontos, hogy mérlegeljük a későbbi ápolási munkák várható költségeit (nyesések, növényvédelem). A sövények nemcsak esztétikai értéket hordoznak magukban, hanem a kert klímáját és akár az egész ház körüli klímát befolyásolják, illetve javítják. A telepítések zöme a kerítések mentén van, ezeket előtte a szomszédokkal érdemes egyeztetni, hogy elkerüljük a későbbi torzsalkodásokat.

Fontos, hogy a szomszéd esetleges termelőkert részletét ne árnyékolja ki a megnövő sövényünk. A falak mellett hagyjunk helyet, hogy a karbantartási munkálatokat ne akadályozza a növényzet. Közös megegyezéssel lehet a mezsgyére is ültetni, de erről érdemes írást készíteni, hogy az esetleges tulajdonosváltás esetén ne kelljen lelőni az új szomszédot!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)