Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Alma- és körteszüretelők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. szeptember 14. 07:00
Alma- és körteszüretelők
Szüreteléskor figyeljük meg, hogy rejtett ágbetegségek vagy kártevők nem bújnak-e meg az ágak között
Képünk illusztráció. Forrás: galleryhip.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az örökzöld sövények vágását elkezdhetjük, már nem kell félni, hogy az erős napsugárzás kárt tesz bennük. Az alma és a körte az időjárásnak köszönhetően már elkezdett hullani. Kezdjük meg talán a szüretelést, és tegyük a gyümölcsöt hűvös, párás, de nem nedves helyre. Szüreteléskor figyeljük meg a fáinkat, hogy rejtett ágbetegségek vagy kártevők nem bújnak-e meg az ágak között. Szükség esetén tegyük meg a lépéseket a gyógyulás irányába.  

A zöldségeskert, még igencsak igényli az öntözést, így a tápoldatozást is. A káposztafélék, paprika, paradicsom vagy akár a másodvetésű bab, uborka igen jó termést hozhat ezekben az alkalmas időjárásokban. A szederre aszalódott, száradt beteg terméseket vagdossuk le, hogy ne fertőzze a továbbiakban a növényeinket. Számos évelő szaporításának itt az ideje. A tőosztás az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb szaporítás, próbáljuk ki. Felmerült egy kedves ismerősöm gondolataiban az egyébként igen szép kánna állományának helyszínen történő átteleltetése. No, nem minden tél lesz ilyen enyhe, mint az idei volt. Ne próbálkozzunk! Kicsit fáradtságos a felszedése, de megéri. Még van idő meggondolni.

A pázsitra figyelve megpróbálhatjuk a gyepszellőztetést. Több helyen láttam, hogy ráférne, de természetesen vannak olyan pázsitok, melyek szépen rendbe vannak, és nem biztos, hogy kell a beavatkozás.

     

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)