Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hasznos a veremkészítés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. augusztus 31. 07:00
Hasznos a veremkészítés
Terményünk igen jól érzi magát majd benne a közel egyenletes hőmérséklet és páratartalom miatt
Képünk illusztráció. Forrás: dios-szer.blogspot.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A betakarítások előtt hajlamosak vagyunk arra, hogy egy kicsit vagy nagyon gyomosodni hagyjuk a kertünket. Természetesen ezek a felmagzó gyomok mind jövőre fognak bosszút állni hanyagságunkért. A magasra állított fűgyűjtős fűnyíróval még megpróbálkozhatunk több-kevesebb sikerrel. Sajnos ma már a legtöbb helyen nincs pipike, hogy összecsipegesse a rengeteg, esetlegesen kártékony rovart, illetve a gyommagvakat. 

A gyökérzöldségeinket ellenőrizzük le, hogy nem támadták-e meg a talajlakó kártevők, mert ha igen, akkor inkább szedjük fel, és hűvös, párás helyen terítsük ki, majd a későbbiekben homokban tároljuk el. Amennyiben nincs megfelelő helyünk a tárolásra, akkor inkább készítsünk vermet magunknak (nem másnak). Ezt a kert legmagasabb pontján hozzuk létre, hogy az esetleges magasabb vízállások nehogy elöntsék a termésünket. Nem nehéz és nem költséges egy ideiglenes verem elkészítése, amely azért pár évig is kitarthat, viszont a terményünk igen jól érzi magát majd benne a közel egyenletes hőmérséklet és páratartalom miatt.

Az almák, körték ládáit is alaposan takarítsuk ki, sőt a lehetőségek szerint mossuk el, hogy a parányi kórokozó spórái ne legyenek életképesek. Számos virágunkról tudunk magokat szedni. Próbáljuk meg, veszíteni nem fogunk vele.

   

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)