Zirig Árpád (újságíró):
– Én nagyon szeretek grillezni. Nem csupán húsféle kerül a rácsra, hanem előszeretettel sütögetek zöldségeket is. Jöhet a padlizsán, a cukkini, a húsos paprika, ami lehet akár jóféle erős paprika is. Minden alapanyagot bekenegetek saját készítésű fűszerolajjal. Nem kedvelem a bolti, agyonsózott, ízfokozókkal telített pácalapokat. Otthon mindenki 10 perc alatt tud saját szájíze szerinti pácot készíteni. Finomabb és jóval olcsóbb is. A húsféléknél inkább a négylábú jószágokat részesítem előnyben a szárnyasokkal szemben. Ugyan szeretek kísérletezni, de grillezésnél inkább menjünk biztosra, és válasszuk a tarját a hentesnél. Lényeges, hogy legyen elegendő zsíros rész is a húsunkban, és ne süssük túl, ne száradjon ki az ételünk.
Balog Ádám (CNC-gépkezelő):
– Nyaranta nagyon sokat sütögetünk a szabadban. A húsokat, zöldségeket fűszersóval behintjük, kerül rájuk némi olaj, érlelődnek egy kis ideig, és mehetnek is a faszénparázsra.Szoktunk sütni gombát is, sőt nagyon finom hamburgereket is készítünk. A darált húsba megy egy kis só, bors, mustár, szép kis pogácsákat formázunk. Megsütjük a hamburgerhúst, aztán a szezámmagos zsemlék mindkét oldalát, majd mindenki azzal pakolja tele, amihez éppen kedve van: lila hagymával, erős paprikával, paradicsommal, gombával, és sorolhatnám. Nemrégiben egészben készítettünk disznócombot. A negyvendekás húsdarab viszont egy egész napot állt a pácban, és egy-másfél órát sütöttük. Amikor elkészült, hajszálvékony szeletekre vágtuk, és már ment is a buciba jó sok zöldséggel, mustárral.