Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minden idők legjobb magyar eredményét érte el Szabó Sándor, a Gyulai SC versenyzője

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. Sz. • SPORT • 2014. július 25. 17:00
Minden idők legjobb magyar eredményét érte el Szabó Sándor, a Gyulai SC versenyzője
Huszonhat nemzet vett részt Franciaországban a 13. Hegyifutó Eb-n
Képünkön (jobbról) Szabó Sándor

Huszonhat nemzet vett részt Franciaországban a 13. Hegyifutó Eb-n. A magyar válogatott legjobb eredményét a szakág 2013-as bajnoka, Kertes István tanítványa, Szabó Sándor érte el, aki a technikás pályán a 29. helyen ért célba.

A Gyulai SC versenyzője minden idők legjobb magyar helyezését érte el, ha a hegyifutó Eb-ket vesszük figyelembe. A mezőny erősségét mutatja, hogy több neves specialista is a vert mezőnyben végzett. Egy körön belül 250 méter fel és le szintkülönbség volt a 4,2 km-es pályán. A férfiaknak 3, míg a hölgyeknek 2 kört kellett futniuk.

– Életem első Hegyifutó Európa-bajnokságán vettem részt – kezdte értékelését Szabó Sándor. Nagyon megszenvedtem ezért a 29. helyért! Tulajdonképpen tapasztalatszerzés volt a legfőbb célom, ha ezt helyezésre kellene kivetíteni, akkor azt mondanám, hogy a vb-n elért 47. helyemnél szerettem volna előrébb végezni, mint ahogyan ez sikerült is. Nagyon élveztem, jó volt ilyen erős és technikás pályán futni. Remélem, hogy lesz még lehetőségem hasonló szintű versenyeken indulni! – nyilatkozta a GYAC tehetséges atlétája.

 

Szabó Sándor
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)