Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pázsitunk is alaposan ki lett „mosva”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. július 20. 07:00
A pázsitunk is alaposan ki lett „mosva”
A kimosódott tápanyagot még érdemes pótolni, főleg lassú lebomlású műtrágyával
Képünk illusztráció. Forrás: royalgrass.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Sajnos a szürkerothadás, vagyis a botrytis ellen nem elég egy permetezés, legyen az szőlő, szeder vagy akár dísznövény. Kiváló szerek állnak rendelkezésünkre. A sok csapadék igen jó versenyhelyzetbe hozta ezt a betegséget, és nekünk meg kell küzdenünk vele. A Discus-Polyram kettős, illetve a Quadris, Rovral, Mister valamelyike váltakozva megfelel a célnak. Természetesen ezek a szerek általánosan is jók más növénykultúrákban, a várakozási idő figyelembevételével. Ne késlekedjünk, mert minden nap számít.

A korábbiakban írtam a szőlők fürtritkításáról. Felmerült a kérdés, hogy mely fürtöket szedjük le esetlegesen. A termőkarhoz, illetve a törzshöz közelebb lévőket hagyjuk meg, mert a tápanyag- ellátásuk ezeknek kevesebb energiával jár a tőke részéről. A szilváink most elegendő csapadékhoz jutottak, de a taffrina és a monília elleni védekezést itt se halogassuk, mert igen jó termés mutatkozik.

A pázsitunk is alaposan ki lett „mosva”. A kimosódott tápanyagot még érdemes pótolni, főleg lassú lebomlású műtrágyával, amely a téli kondicionálást is magában hordozhatja. Ilyen esetekben is legyünk előrelátóak! Apropó, pázsit! Elvileg a vegetáció, illetve a zöld időszakban bármikor lehet a gyepszellőztetést alkalmazni, ha rendelkezésünkre áll a megfelelő öntözés.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)