Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyönyörű lett lakóhelyünk, Gyula!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. július 13. 10:00
Gyönyörű lett lakóhelyünk, Gyula!
Megtörtént a megmérettetés, és az eredményektől függetlenül, nagyot nyert vele városunk
Virágos Gyula. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Nos, megtörtént a megmérettetés, és az eredményektől függetlenül, nagyot nyert vele városunk. Gyönyörű lett lakóhelyünk! Iszonyú munka van mögötte. Álmatlan éjszakák, szorongó nappalok, rohanás és izzadság! Ma viszont már mosoly, nyugalom és egy kis lélegzetvétel.

Köszönet a sok munkáért, a keveseknek és a sokaknak. Köszönet azoknak, akik a házuk elejét is rendbe tették és köszönet azoknak is, akik szabadidejüket sem sajnálták felajánlani városunkért, hogy szebbé tegyük. Lehet a közmunkásokról sok mindent mondani, de magam több esetben láttam, hogy úgy dolgoztak, mintha teljesítményben dolgoznának. Le a kalappal előttük is!

A virágágyakból felkelve azért van egyéb teendőnk is, hiszen az almáinkat a varasodás és az almamoly támadja. A jonatánféléknek még a lisztharmat is a vendégük, élősködő vendégük. Dithane és Topsin-Metil együttese a gombák ellen megfelel, a rovarok ellen pedig a Fendona, Decis valamelyike.

A virágtálakban, kaspókban éldegélő petúniák, muskátlik igen erős igénybevételnek vannak kitéve. Segítsük rendszeres tápanyag-utánpótlással, és ha kell, akár kétszer is öntözzük meg naponta! Ha tehetjük, akár a függesztett kaspókat belelógathatjuk időnként egy vödör vízbe, hogy megszívják magukat. Ilyenkor csodálatosan megújulnak növényeink. A hosszú lebomlású komplex műtrágyák eredményesebbek.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)