Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ne pazaroljuk a sört a csigákra!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. június 08. 07:00
Ne pazaroljuk a sört a csigákra!
A fűnyírás magasságával óvatosan bánjunk, főleg ha nagyra hagytuk
Képünk illusztráció. Forrás: w8themes.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A hétvégén ismét sikeresen végeztük el a közösségi munkában ránk jutó feladatot, melynek során megszépült a Ferencesek tere. Az ott létesült parkoló növénycsoportokkal történő felöltöztetése szép folytatása a Göndöcs-kertnek. Köszönet a dolgos kezeknek, és köszönet a finom ebédért, amit a Boglárka Kertészet biztosított számunkra.

Hamarosan jönnek az igen meleg napok. A fűnyírás magasságával óvatosan bánjunk, főleg ha nagyra hagytuk. Csúnya, foltos, sárgás lesz a felület, és még az is megég a naptól. Hagyjuk kissé magasabbra, és ha kell, akkor pár nap pihentetés után nyírjuk rövidebbre. A jó állapotban lévő gyep jól alkalmazkodik az időjárás viszontagságaihoz, ezt összetett műtrágyával tudjuk biztosítani. Minden évszakra van megfelelő összetételben. Megéri!

A sok csapadék miatt igen jól szaporodnak a csigák, akár ruhástól, akár meztelen. Nappal többnyire elhúzódnak árnyékos, sötét, nedves helyre, majd éjszaka a párás környezetre előjönnek táplálkozni és igen sok bosszúságot okozni. Lehet kapni a gazdaboltokban csigaölő granulátumot. Ezt egyenletesen szórjuk ki a védendő növényeink köré. Akinek erre nincs lehetősége, az vékonyan szórhat ki gipszet vagy mészport, az is tökéletesen megfelel. A sörös csapdát én nem alkalmaznám, inkább meginnám a sört, és nem ezekre a csibészekre pazarolnám.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)